17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPeste jumătate de million de lei pentru Zilele Slatinei, ediția de iarnă 2019

Peste jumătate de million de lei pentru Zilele Slatinei, ediția de iarnă 2019

Primăria Slatina a aprobat un buget de 545.000 lei pentru manifestările care se vor derula în perioada 20-24 ianuarie 2019 în oraș, cu ocazia împlinirii a 651 ani de atestare documentară a localității.

Suma alocată în acest an „Galei Laureaților“, noul nume sub care se desfășoară galele de tot felul organizate, altfel, încă din primul mandat al primarului Darius Vâlcov, depășește jumătate de million de lei. Cei mai mulți bani sunt alocați premiilor care vor fi oferite elevilor și profesorilor cu rezultate remarcabile în anul școlar trecut, dar și sportivilor, antrenorilor, copiilor cu abilități artistice etc.
Concret, pentru premii sunt prevăzuți 392.742, alți peste 150.000 lei fiind alocați realizării de diplome, trofee și suportării altor tipuri de cheltuieli ocazionate de organizarea evenimentelor. Din cei aproape 400.000 lei, 62.000 sunt rezervați și premierii celor 62 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie.
Suma din acest an este cu nici 100.000 lei mai mică decât cea de la ediția jubiliară de anul trecut.
Iată și calendarul activităților aprobat de consilierii locali pentru perioada menționată:
Duminică, 20 ianuarie 2019 – Gala Laureaților
Gala Campionilor – va avea loc începând cu ora 08:30 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor decerna diplome și premii elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor din unitățile de învățământ slătinene care au obținut performanțe remarcabile în anul anterior.
Marți, 22 ianuarie 2019 – Gala Laureaților
Gala Superlativelor – va avea loc începând cu ora 17:00 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor decerna distincția ”Cetățean de onoare” și ”Diplomă de merit” persoanelor fizice, juridice, asociațiilor și instituțiilor care au contribuit în anul 2018 la dezvoltarea vieții economice, sociale și culturale a municipiului Slatina. După decernarea distincțiilor va avea loc un moment artistic susținut de interpreți invitați.
Joi, 24 ianuarie 2019 – Unirea Principatelor Române
În intervalul orar 09:45 – 11:00- va avea loc ceremonialul militaro- religios, depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza și distribuire de stegulețe și cocarde tricolore Gala Laureaților – Gala Seniorilor Gala Seniorilor va avea loc începând cu ora 17:00 la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” în cadrul căreia se vor premia familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2018. După decernarea premiilor va avea loc un moment artistic susținut de interpreți invitați.
Manifestările de tipul „Zilele Slatinei“ sunt primele din acest an, noua echipă administrativă de la conducerea Slatinei decizând, de altfel, ca și vara să le propună slătinenilor, tot pe bani publici, distracții de tipul spectacolelor în aer liber, cu grătare și bere din belșug.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS