10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Șoferul care în decembrie 2018 a omorât un biciclist a mai băgat un tânăr în spital, dar poate conduce în continuare

Olt: Șoferul care în decembrie 2018 a omorât un biciclist a mai băgat un tânăr în spital, dar poate conduce în continuare

Un accident petrecut vineri, 4 ianuarie 2019, a fost anunțat pe Facebook de prietenii unui băiat de 21 ani, accidentat grav de un tânăr șofer pe o trecere de pietoni din Slatina.
 
Martorii accidentului pun acum la îndoială buna-credință a polițiștilor, pe care îi taxează pentru că nu au anunțat evenimentul către presă, dar și pentru că nu i-au interzis, după primul accident, mortal, șoferului să mai urce la volan.
Pe contul de Facebook „Slatina lui Emil Moț“ martorii au postat următorul mesaj, însoțit și de două fotografii, rugându-i pe internauți să-l identifice pe făptaș. La scurt timp au apărut și mesaje privind identitatea tânărului șofer:
CRIMINALI ÎN LIBERTATE APĂRAȚI DE POLIȚIA DIN OLT!. În data de 09 Decembrie 2018, în localitatea Perieți județul OLT, biciclist în vârstă de 53 de ani a fost accidentat mortal de un tânăr în vârstă de 18 ani, care obținuse permisul de conducere de puțin timp. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar nu i-a fost reținut permisul de conducere. În data de 4 ianuarie 2019, același individ lovește în Slatina un pieton chiar pe trecerea de pietoni! Îl proiectează în aer vreo 20 de metri, mașina este oprită la 80-90 de metrii de locul impactului și individul vrea să fugă de la locul accidentului. Este reținut de câteva persoane și predat poliției. Victima, un tânăr de 21 de ani este transportat în comă la spitalul din Craiova! ASTA ESTE POLIȚIA ȘI JUSTIȚIA DIN JUDEȚUL OLT! Poliția îl protejează și nu vor să spună la presă numele! CINE NE POATE DA INFORMAȚII DESPRE EL?“, este postarea.
Polițiștii spun însă că s-a procedat legal și că în cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă. Totodată, din cercetările efectuate la fața locului s-a stabilit că tânărul șofer nu a acordat prioritate de trecere pietonului. Șoferul, în schimb, nu consumase băuturi alcoolice.
Inspectorul șef-adjunct al IPJ Olt, cms. Cristain Băduiță,  a explicat și cum de șoferul a putut conduce în continuare după producerea accidentului de luna trecută și de ce polițiștii au fost obligați să-i elibereze o nouă dovadă, pentru 15 zile, după ce i-au reținut-o pe cea prelungită în urma cererii înaintate procurorului luna trecută.
În cazul primului accident, cercetările de la fața locului au indicat că șoferul nu ar fi adaptat viteza la condițiile de trafic (ceață densă), însă în continuare s-au dispus expertize tehnice pentru a se elucida întreaga situație, cazul fiind în cercetare. Cert este că tânărul, care nici atunci nu consumase alcool, a putut pleca acasă cu o dovadă, după ce permisul i-a fost reținut, iar la 15 zile a obținut din partea procurorului și prelungirea acelui document. După al doilea accident polițiștii i-au reținut dovada în baza căreia a putut circula, eliberându-i o alta, pentru alte 15 zile, după acest termen putând înainta din nou o cerere procurorului.
„Sunt cazurile pe care le stabilește Ordonanța 195. Nu pot eu să-i rețin, că vreau eu, de la mine, permisul fără drept de circulație“, a precizat cms. Bădiță care sunt limitările legislative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS