12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Primarul comunei Perieți, condamnat pentru delapidare în primă instanță

Olt: Primarul comunei Perieți, condamnat pentru delapidare în primă instanță

Costin Robert Vâlceleanu, primarul comunei oltene Perieți, a aflat joi, 13 decembrie, pedeapsa în dosarul în care este judecat pentru delapidare.
Judecătoria Slatina a dat prima sentință în dosarul în care Costin Robert Vâlceleanu, primarul comunei Perieți, este acuzat de delapidare, procurorii spunând că, în perioada 2012-2014, primarul, ajutat de patru funcționari din instituție, ar fi scos bani din casierie, folosindu-se de facturi false, prejudiciul fiind estimat la 58.000 de lei.
Instanța a pronunțat sentința, acuzându-l pe primar pentru delapidare în formă continuată la 2 ani și 8 luni de închisoare și interzicându-i să mai fie ales în funcții care necesită executarea demnității de stat. Pedeapsa a fost contopită cu o alta mai veche, pentru consum de alcool la volan, rezultând o pedeapsă totală de 2 ani și 10 luni de închisoare, pe care, în schimb, nu o va executa, dispunându-se suspendarea pentru o perioadă de încercare de patru ani.
„(…) În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b şi art. 40 din Codul penal contopeşte pedeapsa aplicată pentru fapta judecată în prezenta cauză cu pedeapsa aplicată prin sentinţa penală nr. 162 din 20.02.2017 a Judecătoriei Slatina pronunţată în dosarul nr. 11034/311/2016, definitivă prin neapelare la 08.03.2017, aplicând pedeapsa rezultantă de 2 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare (pedeapsa cea mai mare – 2 ani şi 8 luni la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite – 2 luni şi 20 de zile).
În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 din Codul penal, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărârii“, a stabilit, printre altele, instanța.
În perioada supravegherii, primarul are și o serie de obligații, printre care aceea de a anunța dacă pleacă pentru mai mult de 5 zile din localitate. Primarului i se confiscă și suma de 41.846 lei, având totodată obligația să presteze muncă în folosul comunității, pentru 90 de zile, la Primăria Bălteni sau Primăria Schitu. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS