9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAnchetă în cazul celor 22 de copii care au dormit în Catedrala din Alba Iulia. Ministrul Educaţiei, despre dascălul care îi însoţea: Este lipsă de responsabilitate

Anchetă în cazul celor 22 de copii care au dormit în Catedrala din Alba Iulia. Ministrul Educaţiei, despre dascălul care îi însoţea: Este lipsă de responsabilitate

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că profesorul care a însoţit cei 22 de copii din Olt, care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia, a dat dovadă de iresponsabilitate şi că vor fi luate măsuri necesare după ce Inspectoratul Şcolar Olt va încheia ancheta. „Nici pe mine nu m-a revoltat mai puţin. Potrivit reglementărilor în vigoare, profesorul trebuia să se asigure de toate condiţiile pentru copii în timpul transportului şi, dacă era gândită peste noapte, rămânerea în Alba Iulia sau cum a ajuns trenul foarte târziu. Este lipsă de responsabilitate crasă, inspectoratul şcolar va face o anchetă şi nu cred că lucrurile vor rămâne aşa. Nu înţeleg cum părinții au acceptat să plece copiii în excursie. (…) Aştept ancheta inspectoratului şi o să luăm măsura care se impune”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la Antena3, potrivit Mediafax.

Precizările vin după ce 22 de copii din Olt, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au fost găsiţi în Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei 22 de copii au dormit în catedrală, iar a doua zi au asistat la ceremoniile organizate de Ziua Naţioanlă. A doua noapte, unuia dintre copii i s-a făcut rău, grupul fiind găsit astfel de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba. Copilul căruia i s-a făcut rău a ajuns la spital, iar ceilalţi 21 de copii şi profesorul au fost duşi la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi. Elevii provin de la Şcoala Gimnazială Dăneasa.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt va începe luni o anchetă în cazul celor 22 de copii care erau la Alba Iulia fără cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului, pentru a afla în ce condiţii au plecat cu un profesor şi de ce nu au avut cazarea asigurată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS