22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, verificate de poliţişti

Olt: Peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, verificate de poliţişti

Poliţiştii olteni au verificat peste 600 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă, fiind constatate peste 280 de încălcări ale normelor legale.

În perioada 15-21 octombrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii olteni au verificat 648 de autovehicule, dintre care 246 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 402 destinate transportului de marfă, constatând 283 de abateri.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 88 de sancţiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 15 abateri constatate la tahograf, 17 pentru lipsa documentelor şi 26 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au vegheat la siguranţa tuturor participanţilor la traficul rutier, depistând în trafic mai mulţi conducători auto sub influenţa băuturilor alcoolice.

În acest sens, exemplificăm cazul unui bărbat, de 27 de ani, din comuna Vulpeni, judeţul Olt, care a fost depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 0,86 mg/L alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Scorniceşti au depistat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 65, prezentând o concentraţie de 0,91 mg /L alcool pur în aerul expirat.

În cele două cazuri, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS