6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Primul club de robotică la nivel de gimnaziu, inaugurat la Școala „Ștefan Protopopescu“

Olt: Primul club de robotică la nivel de gimnaziu, inaugurat la Școala „Ștefan Protopopescu“

Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu“ din Slatina are din acest an școlar un club de robotică, deschis oficial astăzi, cu primul concurs, organizat pentru a face selecția copiilor interesați de domeniu.

Înființarea unui club pentru pasionații de robotică a venit firesc, a mărturisit directorul școlii, Miahela Pirnă, care îl va și coordona. „Încercăm să fim cu un pas înainte și atenți la ce se cere pe piață, atât cât ne permite curriculum-ul, chiar dacă nu ne permite foarte mult. Teoretic, informatica se face din clasa a V-a, numai că există în planul cadru posibilitatea introducerii unui opțional integrat, și noi am mers pe opțional integrat numai cu informatică“, a spun prof. Pirnă. Astfel, și copiii din clasele primare au ocazia să se familiarizeze cu disciplina poate cea mai căutată la acest moment, cei care aleg și clubul de robotică trecând, de fapt, la următorul nivel.
Pasionații au făcut primii paşi chiar dinainte de a prinde contur ideea clubului, prin participarea la un concurs internațional de informatică și robotică, la Orșova, de unde s-au întors cu premii.
Deși inițial s-au anunțat aproximativ 30 de copii interesați să frecventeze clubul de robotică al școlii, care aveau să se lupte pentru cele 10 locuri la clasele a V-a și a VI-a și 6 la a VII-a și a VIII-a, în final au rămas mult mai puțini, după ce condiția a fost să facă un mic proiect și să-și dovedească abilitățile. „Copiii oricum petrec timp pe calculator și le-am spus – ești consumator de media, îți mănânci timpul să joci niște jocuri pentru care alții iau banii, acum există posibilitatea să faci tu jocul și să câștigi bani pe timpul altuia“, a argumentat prof. Pirnă.
Pentru club s-au achiziționat și două kit-uri pentru roboții lego, bugetul total fiind de 10.000 lei, iar elevii își vor aduce de acasă telefoanele, laptop-urile sau tabletele. Clubul va fi deschis două ore pe săptămână, miercurea, între 15.00-17.00, activitatea fiind una de voluntariat din partea celor două profesoare implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS