10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPoliticienii, „cap de afiș“ la festivalul oltenilor

Politicienii, „cap de afiș“ la festivalul oltenilor

Festivalul „Oltenii și… restu’ lumii“ s-a deschis vineri, 14 septembrie 2018 la Slatina, politicienii fiind primiți cu pâine și sare și beneficiind, ca în fiecare an, de tratament regesc, chiar înaintea artiștilor. Organizarea lasă, însă, mult de dorit la a XXIV-a ediție.

Oltenii, mândri tare de festivalul lor, s-au dovedit mai puțin organizați în acest an. Evenimentul mult-așteptat – întâmpinarea la podul peste râul Olt cu pâine și sare, dar și pastramă cu mămăliguță, praz și zaibăr, a lăsat mult de dorit în acest an. Celebrele pașapoarte de oltean s-au tipărit în număr mic, și n-au mai ajuns și la cei care tranzitau Slatina și au fost trași pe dreapta de poliție, iar lista stângăciilor nu se oprește aici.
Politicienii, în schimb, s-au bucurat de toată atenția, chiar înaintea artiștilor invitați – Oana Sîrbu, Vasile Muraru și Andrei Duban. Actorii George Constantinescu și Paula Chirilă au fost „sabotați“, mica scenetă pe care au jucat-o în deschidere auzindu-se foarte prost din cauza problemelor de sunet. Și hora de altădată a fost mult trasă de păr, momentele în care invitații pur și simplu n-au știut cum e mai bine să reacționeze fiind destul de multe.
Momentele mai puțin reușite au continuat și la deschiderea târgului meșterilor populari și a „butoiului cu vin și glume“. Un slătinean nemulțumit s-a gândit să le spună șefilor din primărie că nu e normal ca singura toaletă din zona Esplanadă să fie deschisă doar la evenimente, deși  în acest punct al orașului vine zilnic foarte multă lume. Doi jandarmi au sărit să-l liniștească pe nemulțuimit, iar în ajutor le-au sărit și doi agenți de la Poliția locală, totul încheindu-se, însă, fără incidente.
La scurt timp după deschidere, ansamblurile folclorice invitate au început spectacolul, pe lângă micii, cârnăciorii și pastrama cumpărate fiind cele mai așteptate momente de slătinenii de rând.
Festivalul, care se desfășoară pe parcursul a trei zile, va prilejui în fiecare zi întâlnirea cu artiști care vor concerta pe scena amplasată pe Esplanadă, însă slătinenii sunt invitați și la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu“ și Galeria Artis, unde îi aștepată două expoziții de caricatură, dar și în sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu“, unde pe scenă vor urca umoriștii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS