11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Continuă înscrierile pentru Școala Gimnazială de Fete „Buna Vestire” de la Grădinari, a Mitropoliei Olteniei

Olt: Continuă înscrierile pentru Școala Gimnazială de Fete „Buna Vestire” de la Grădinari, a Mitropoliei Olteniei

Școala Gimnazială de Fete ”Buna Vestire” din localitatea Grădinari, județul Olt, sub patronajul Mitropoliei Olteniei, face în continuare înscrieri pentru clasa a V – a, pentru fete provenite din familii sărace din toată țara. Școlarizarea se face în regim de internat (în vacanțe pot merge la familie), Biserica Ortodoxă asigurând cazare, cheltuieli de școlarizare, masă, susținere financiară pentru a urma o facultate etc.
“Elevele orfane și cele sărace sunt întreținute în Stabilimentul nostru fără să participe financiar la nici una din activitățile noastre. Ele nu vor datora nimic nici dupa terminarea studiilor.
Prin urmare, toate cheltuielile administrative și de scolarizare vor fi suportate de Așezamânt și Fundația «Buna Vestire»”, se menționează pe site-ul școlii.

Școala a fost înființată începând cu anul şcolar 2013-2014, este unitate de învăţământ preuniversitar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale cu statut de unitate acreditată și se adresează fetelor din judeţele Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt, dar şi din celelalte regiuni ale ţării. Fetele admise vor începe studiile începând cu clasa a – V- a și vor fi școlarizate până la absolvirea liceului. Cele care doresc să urmeze o facultate, vor fi sprijinite financiar în continuare de către Fundaţia „Buna Vestire”.
Şcoala de Fete „Buna Vestire“ din Grădinari este o instituţie care urmăreşte să dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a şi doresc să se înscrie aici în clasa a V-a să-şi dezvolte aptitudinile intelectuale şi practice în domenii diverse, în special matematică şi arhitectură. Concomitent cu pregătirea de bază, elevele vor avea posibilitatea să urmeze cel puţin patru cursuri de pregătire pentru viaţă: bucătărie, patiserie, croitorie şi infirmerie. Elevele acestei şcoli provenite din familii sărace şi cele orfane sunt scutite de orice taxă administrativă şi şcolară, toate cheltuielile urmând a fi suportate de Așezământ și Fundaţia „Buna Vestire“ a Mitropoliei Olteniei. După terminarea studiilor liceale, absolventele sărace şi orfane vor fi susţinute în vederea definitivării studiilor la facultăţi de profil, potrivit aptitudinilor şi dorinţelor lor. Cheltuielile de şcolarizare în aceste instituţii de învăţământ universitar vor fi suportate de Fundaţia „Buna Vestire“.
Persoanele interesate de mai multe informaţii despre Şcoala Gimnazială de Fete „Buna Vestire“ din Grădinari pot accesa site-ul unităţii de învăţământ, www.scoala-bunavestire.ro, unde pot găsi de asemenea şi formularul de înscriere. Pentru înscriere poate fi trimis un e-mail la adresa secretariat [email protected] sau se pot adresa la numărul de telefon 0735010965.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS