20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMinisterul Mediului, chemat în instanţă de săteni din Olt. Aceştia sunt nemulţumiţi că mistreţii distrug culturile

Ministerul Mediului, chemat în instanţă de săteni din Olt. Aceştia sunt nemulţumiţi că mistreţii distrug culturile

Reprezentanţi ai mai multor societăţi agricole din comuna Poboru, judeţul Olt, au dat în judecată Ministerul Mediului şi Garda Forestieră, nemulţumiţi de faptul că, de mai mulţi ani, culturile lor agricole, în special cele de porumb, sunt devastate de mistreţi, autorităţile fiind pasive la solicitări, scrie Mediafax.

Agricultorii din Poboru se plâng că mistreţii le atacă frecvent culturile, în special pe cele de porumb. Nemulţumiţi sunt şi reprezentanţii societăţilor agricole, care s-au unit şi au dat în judecată Ministerul Mediului, dar şi Garda Forestieră, care administrează fondul de vânătoare din zonă. Primarul comunei Poboru, Iulian Bărăscu, a acuzat lipsa de colaborare a autorităţilor care sunt autorizate să ia măsuri în aceste cazuri. „Oamenii sunt disperaţi, nu ştiu ce să mai facă. Societăţile agricole au înregistrat daune de miliarde şi au procese pe rol. Şi noi ne-am implicat, am chemat parlamentari să le expunem situaţia şi să vedem ce soluţie legislativă există pentru micşorarea efectivelor, că asta ar fi singura soluţie. Nu s-a rezolvat nimic. Cei care administrează fondul de vânătoare nu colaborează cu noi aşa cum ne-am dori. Îi chemăm să semneze procesele verbale de daune şi vin peste două săptămâni, iar oamenii nu mai pot depune la timp documentele. Nu procedează corect”, a Bărăscu.

El a adăugat că, în ultimul an, trei dintre societăţile agricole care lucrează terenurile din comună au înregistrat în procesele verbale pagube totale de nouă miliarde de lei vechi, însă până acum nu au primit niciun ban de la Ministerul Mediului sau Garda Forestieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS