10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPotop pe străzile Slatinei. Canalizarea a refulat

Potop pe străzile Slatinei. Canalizarea a refulat

O ploaie de aproape o oră a umplut străzile Slatinei de apă, în câteva puncte ale orașului sărind capacele rețelei de canalizare, iar mizeria ieșind pe străzi.

A fost potopul pe străzile Slatinei, în anumite zone șoferii fiind puși la grea încercare, aceștia urcând pe trotuar pentru a-și putea contiua drumul fără pagube. Revoltați, cetățenii au intrat live pe Facebook pentru a atrage atenția asupra faptului că rețeaua de canalizare este subdimensionată, al fiecare ploaie serioasă mizeria ieșind la suprafață.
S-a întâmplat pe strada Banului, unde un cetățean a încept transmisiunea live, plângându-se că mizeria iese la suprafață și rămâne pe străzi mult după ce trece ploaia. Bărbatul a mai menționat că situația de pe strada banului a fost adusă în atenția autorităților de ani de zile și că știe și Direcția de Sănătate Publică, slătinenii din zonă temându-se că li se vor îmbolnăvi copiii din cauza mizeriei.
„Tot rahatu și prezervativele și tampoanele din Slatina sunt pe strada Banului.(… )Respirăm aer cu miros de rahat, de vreo două luni noi stăm într-un canal. Ți-ai dracu’ cu PSD-u’ vostru, mă simt obligat să vă-njur! M…e PSD! Să mai așteptați taxe pe proprietate sau de drum de la mine! Ia uitați, vine apa de pe trei străzi și mai refulează și din canalizare!“, a mai spus Ilie Călin pe Facebook.
Pompierii au ajuns pe strada cu pricina chiar în timpul transmisiunii live, iar directorul Companiei de Apă Olt, Cătălin Ușurelu, a declarat că patru echipe ale companiei acționează, fiind de asemenea chemați de acasă și oamenii consemnați la domiciliu pentru astfel de situații.
„Pe strada Banului canalizarea n-a mai putut să preia cantitatea de apă căzută și a refulat. Situația asta nu e numai pe strada Banului, e și pe alte străzi. Noi, din păcate nu prea avem ce face în situațiile astea, avem toate echipele pe teren dar… (…) Este și un cartier mai nou, cred eu, noi avem în vedere strada Banului, cartierul s-a mai extins. Avem în vedere redimensionarea rețelei, este prins într-un plan de investiții pe fonduri proprii, este și SF-ul și în curând se vor demara și lucrările de extindere și reabilitare“, a declarat Ușurelu.
În mai multe zone ale orașului, în special cele în care apa s-a adunat pe străzi și de pe versanți, a fost nevoie de intervenția pompierilor. Pe strada Cuza Vodă aceștia au intervenit cu utilajele pentru asanarea apei, s-a intervenit și al sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, unde a apa a pătruns într-o cameră de la subsol, dar și pe strada plevnei și pe strada Canal Sopot, penru a se scoate apa din gospodării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS