16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Aur balcanic pentru Diana Țolu, olimpică la matematică

Olt: Aur balcanic pentru Diana Țolu, olimpică la matematică

Absolventa Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina, Diana Țolu, membră a lotului național de juniori, a obținut medalia de aur la Balcaniada de matematică din Grecia.

Diana Țolu a încheiat examenul de Evaluare Națională cu media 10, rezultatul aflându-l din Grecia, unde se află pentru a concura la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, după ce a depășit șase probe de baraj pentru prezența în lot. Rezultatele echipei României sunt, de altfel, de excepție, cei șase membri ai lotului obținând cinci medalii de aur și una de bronz și clasându-se, cel mai probabil, pe primul loc (Societatea de Științe Matematică încă nu a făcut publice rezultatele, pe care le-au aflat, în schimb, părinții).
„Și-a atins obiectivul. Era pe undeva previzibil rezultatul, probele de baraj pentru accesul în lot fiind mai dure decât subiectele de la Balcaniadă“, a declarat tatăl olimpicei, Dan Țolu.
Diana se va înscrie la Liceul Internațional de Matematică (ICHB) din București, o hotărâre pe care nu a luat-o ușor. Eleva a făcut, în gimnaziu, performanță și la lingvistică, lectură și fizică, în clasa a VII-a calificându-se la etapa națională a celor patru olimpiade (la cele trei s-a adăugat matematica).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS