13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMedicul Paul Iancu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, vrea dreptate de la colegi

Medicul Paul Iancu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, vrea dreptate de la colegi

Medicul a ajuns după gratii la începutul lunii aprilie, după un proces care a durat ani de zile, fiind condamnat pentru ucidere din culpă, alături de colegul său Mircea Tusciuc, după ce un copil de 9 ani și-a pierdut viața.

Paul Iancu face apel, de după gratii, ca medicii de specialitate, pe baza unor informații pe care le poate pune la dispoziție, să judece dacă este sau nu vinovat. În acest sens a creat o pagină de Facebook, Medic-Ortoped Condamnat, unde a postat apelul și reacțiile medicilor.

Buna ziua ,
Sunt Dr. Iancu Paul, Medic Primar Ortopedie Traumatologie Adulti si execut o pedeapsa de 3 ani. Din 05.04.2018 sunt inchis intr-un penitenciar de maxima siguranta.
Invit specialistii din domeniile –
• Ortopedie Traumatologie Adulti
• Chirurgie Ortopedie Pediatrica
• Medicina Legala
– sa parcurga chestionarul pe care il veti primi pe email pentru ca in urma centralizarii rapunsurilor dumneavoastra sa existe o pozitie clara asupra problemei in cauza. Mentionez, instanta de fond a respins cererea privind audierea medicilor specialişti în chirurgie ortopedie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică. Prin centralizarea răspunsurilor la intrebari, Google Forms emite un raport cu privire la procentul raspunsurilor “Da..” si “Nu…”. Astfel se formeaza punctul de vedere colectiv al specialistilor in acest caz.
Parcurgerea chestionarului, ce poate dura aproximativ 15 minute, va va fi de folos in a gestiona pe viitor situatii de aceeasi natura. Nici eu nu am crezut ca mi se poate intampla asa ceva!„, a postat, în 16 mai, medicul.

Reacțiile au apărut, astăzi revenind cu informații că 120 de specialiști ar fi solicitat detalii despre caz, iar după studierea documentelor ar fi stabilit că medicul condamnat de justiție este, de fapt, nevinovat.

„Verdict – NEVINOVAT !
Buna ziua,
Avem deja rezultate pentru chestionarul la care au participat numai medici din specialitatile ortopedie traumatologie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică . Acestea demonstreaza clar o grava eroare judiciara ! Se poate spune ca unul dintre medicii care au fost condamnati este NEVINOVAT! Ceea ce pentru cei fara studii medicale de specialitate interpretarea avizelor comisiilor de expertiza medicala este greu de facut, asa cum era evident, pentru Medicii Ortopezi este clar ca apa limpede de izvor.
Instanta a respins cererea privind audierea medicilor specialişti în ortopedie traumatologie cu profil adulţi , respectiv chirurgie ortopedie pediatrică. De aici si eroarea.

Mesaj adresat medicilor de specialitate:

Multumesc celor care au parcurs cazul si au completat chestionarul. Din pacate pana acum din 120 de invitatii de participare avem doar cateva zeci de raspunsuri. Incurajator, in procent de 85% sustin acelasi punct de vedere. Ar fi nevoie de mai multa implicare pentru ca punctul de vedere colectiv sa nu poata fi trecut cu vederea si astfel sa inteleaga toata lumea ca daca incerci sa analizezi o problema acolo unde nu ai competente (medicale in acest caz) pot aparea erori“, este postarea de astăzi.
Medicul a fost condamnat alături de colegul său, Mircea Tusciuc, ambii medici la Spitalul Județean de Urgență Slatina la data morții băiatului, la finalul unui process care a durat mai bine de 7 ani, fiind judecați pentru faptul că un copil a fost adus la spital, în 2010, cu mâna fracturată. Cazul a fost văzut în gardă de medicul Paul Iancu, s-a montat gipsul, a doua zi cazul fiind predate medicului Mircea Tusciuc. După patru zile pacientul a fost externat, doar că seara, în aceeași zi, a fost adus cu ambulanță, în stare toxico-septică. A fost operat, I s-a amputat brațul, dar a doua zi a murit.

Medicul Paul Iancu susține în apelul către colegi că nu I s-a permis ca în instanță să prezinte opinia colegilor de specialitate și de asemenea că, așa cum era organizat regulamentul de gărzi, în acea seară nu el ar fi trebuit să-l consulte pe băiat.
Părerile, încă din timpul procesului, dar și mai mult după verdictul de închisoare cu executare, primul într-un caz de malpraxis, sunt împărțite. Ceea ce se pune, în schimb, în discuție tot mai des este lipsa unor reguli clare în spitale, astfel producându-se tragedii.
Medicul Gheorghe Ciobanu, chirurg-ortoped pediatru zeci de ani la Spitalul Județean de Urgență Slatina, astăzi medic la o clinică privată, spune că cei doi medici, care i-au fost colegi, medici buni, au căzut pradă unor grave nereguli ale sistemului medical. Dincolo de detaliile cazului, cert este faptul că în spitale lucrurile nu sunt foarte clar definite în privința gărzilor, nu există protocoale care să reglementeze cum se procedează în astfel de situații etc. „Lipsa acestor proceduri clare duce la astfel de situații. Sunt deficiențe mari în sistem, lucrurile trebuie să se schimbe, dar toți se gândesc că „n-o să mi se întâmple mie“, a spus medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS