17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltProvocarea de Ziua Europei: informații de tipul „Știați că...“ despre statele membre UE  

Provocarea de Ziua Europei: informații de tipul „Știați că…“ despre statele membre UE  


Ziua Europei, în fiecare an marcată de acțiuni desfășurate împreună cu cei mici, a avut în acest an un scenariu aparte, elevii de gimnaziu refăcând simbolic drumul celor 28 de țări membre ale UE, de la înființarea structurii și până astăzi.

Elevii au fost provocați de profesorii lor să caute informații despre Uniunea Europeană, de la momentul statuării cooperării economice între Belgia, Germania, Franța, Italia, Luxemburg și Țările de Jos, în 1951, și până în prezent,  și să le aducă în fața unui public de aceeași vârstă, dar nu numai, pentru că numărul trecătorilor care s-au oprit curioși să asiste la ce se întâmplă a crescut constant.
Acțiunea dedicată Zilei Europe , organizată de Prefectura Olt, a început cu intonarea Imnului de stat al României, continuând cu evocarea celor mai importante momente din istoria Uniunii Europene. Despre fiecare țară care a aderat la Uniune s-au adus în atenție detalii mai puțin știute, elevii dovedind inspirație în selecția realizată. Prezentările au cuprins informații de genul: „știați că în Spania s-a inventat bomboana pe băț sau găleata cu mop?“, stârnind și zâmbete, dar și reacții ca „ei, asta chiar n-o știam“, provocându-i pe copiii prezenți pe platoul din fața Prefecturii Olt, unde s-a desfășurat acțiunea, să născocească propriile jocuri cu întrebări de cultură generală.
Programul a fost completat cu evoluția corului Voces Primavera al Școlii Populare de Arte și Meserii din Slatina și cu momente de dans clasic, contemporan și modern executate de elevi ai Palatului Copiilor, remarcându-se micuța dansatoare Natalia Ivan, multiplu premiată la concursurile de dans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS