16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Elevii Şcolii Gimnazială Nr. 2 din Caracal au trăit bucuria de a dărui

Olt: Elevii Şcolii Gimnazială Nr. 2 din Caracal au trăit bucuria de a dărui

Pornind de la sloganul „Dăruiește acum pentru a primi mai târziu”, Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal a desfășurat în această perioadă, 11-16 decembrie 2017, activitățile „Bucuria de a dărui” și „În așteptarea lui Moș Crăciun” în cadrul proiectului social județean „Ajută-mă să pot să… cresc și să învăț!”, ediția a II-a. Obiectivele principale ale acestui proiect sunt: formarea şi educarea spiritului de întrajutorare la vârste foarte mici; educarea dragostei şi admiraţiei faţă de cei neajutoraţi, a simţului civic, moral; crearea unor momente de bucurie în viaţa celor care primesc, dar şi a celor care dăruiesc; prevenirea și combaterea abandonului școlar.
Atât copiii, cât şi vârstnicii, sunt cei care aşteaptă cu cea mai mare emoţie şi înfrigurare Crăciunul. Dacă pentru primii este de înţeles, ceilalţi simt că aceste sărbători le pot aduce mici daruri venite din sufletul celor care le oferă.
Un astfel de gest şi-au propus să-l facă elevii Şcolii Gimnazială Nr. 2 din Caracal făcând pachețele cu haine, dulciuri și jucării. O parte din cadouri au fost dăruite beneficiarilor de la Centrul de recuperare și reabilitare din Caracal, iar cealaltă parte la C.T.F. „Sf. Mihail” Caracal și Asociația „Dani Vlăduț Autismstop” Caracal. La ultimele două centre, elevii s-au jucat împreună cu copiii de aici, au confecționat podoabe pentru Pomul de Crăciun, felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă, lucrând cu multă dăruire.
În urma derulării acestor activități s-au stabilit legături de prietenie între copii, urmând ca și în vacanțe, nu numai pe perioada cursurilor, elevii noștri să efectueze și alte vizite copiilor cu CES, lucrând chiar și temele împreună.
Toți beneficiarii proiectului au avut ce să învețe. Un om care dăruiește din toată inima va primi în schimb o bucurie de nedescris: mulțumirea, bucuria sinceră din ochii celui care primește. Un dar nu trebuie neapărat să fie ceva material, un obiect, ci, ceea ce oferim să fie din suflet, adică să oferim puțină dragoste din inima noastră, un zâmbet, un gând bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS