21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCei mai buni elevi ai Oltului, premiați pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“

Cei mai buni elevi ai Oltului, premiați pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“


 Cei mai buni elevi din județul Olt în anul școlar trecut și profesorii care i-au îndrumat au fost premiați joi după-amiază, pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina, unde s-a desfășurat a cincea gală susținută financiar de Consiliul Județean Olt.

 
O sală plină ochi, elevi emoționați, profesori asemenea, părinți mândri de copiii lor, camere de filmat, blitz-uri pe toată perioada galei în cadrul căreia au fost premiați, la Slatina, elevii cu cele mai bune rezultate obținute în anul școlar trecut. Fondul total de premiere se ridică la aproape 90.000 lei, iar numărul celor care au urcat pe scenă, la peste 200, banii fiind aprobați la finele lunii trecute de consilierii județeni olteni. Elevii și profesorii au primit diplome, flori, felicitări sincere, dar și sume între 150 și 5.000 lei, în funcție de performanțe.
Au urcat pe scenă sportivi talentați, copii care construiesc roboți, cei mai buni elevi la latină, neo-greacă sau italiană, discipline aproape necunoscute celor mai mulți elevi din școlile județului, olimpici la lectură, câștigători de premii naționale și internaționale la matematică, fete cu voci de aur etc.
Profesorii, emoționați, au vorbit despre elevii lor silitori și talentați, elevii au amintit de efortul dascălilor și au mulțumit organizatorilor pentru premii, alți copii talentați le-au făcut tuturor bucuria de a le oferi momente artistice deosebite.
„Pentru un oraș așa mic, și care de obicei e judecat pentru cu totul alte lucruri, atâția copii talentați în același loc e impresionant“, a fost sentimetul cu care mulți dintre participanți au plecat din sală, unul dintre aceștia chiar dând glas acestui gând.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS