27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Pescuitul ilegal, de neoprit

Olt: Pescuitul ilegal, de neoprit

Cei care pescuiesc ilegal în apele din Olt continuă să-și vândă nestingheriți captura celor interesați de pește proaspăt.
În ultimele cinci zile, în perioada 25-30 octombrie 2017, cu ocazia acțiunilor pe linia prevenirii și combaterii normelor legale privind regimul piscicol, din nou au fost depistate mai multe persoane care pescuiau ilegal sau ofereau spre vânzare pește fără documente de proveniență. În urma acestor acțiuni s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.200 lei, și s-au înaintat documente constatatoare pentru noi dosare penale.
Doi bărbați au fost depistați, în Balș, vânzând pește din specia caras, 10,5 kilograme de pește pentru care nu existau documente fiind confiscat.   La Verguleasa a fost identificat un alt pescar, care pescuia industrial fără documente, acesta rămânând, în urma acțiunii polițiștilor, fără 1.000 metri de plasă tip setcă. Tot un pescar care folosea ilegal plasă tip setcă a fost identificat la Strejești, acestuia fiindu-i confiscate uneltele de pescuit, respectiv plasă în lungime de 710 metri. Alți doi bărbați au fost depistați în zona podului peste râul Olt, la Slatina, oferind spre vânzare pește pescuit ilegal. Comerianții ilegali au abandonat marfa, 4 kg de pește, și s-au refugiat în apa râului, rezistând, din cauza temperatrii, doar o jumătate de oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS