17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Prefectul a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce ANM a emis o avertizare Cod Galben de vânt şi precipitaţii

Olt: Prefectul a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce ANM a emis o avertizare Cod Galben de vânt şi precipitaţii

Prefectul județului Olt, Petre – Silviu Neacșu a convocat astăzi, 29 octombrie 2010, ora 10.00, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, pentru a analiza și dipune măsurile necesare după ce Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de vânt intens, disconfort termic și precipitații mixte valabilă pentru toată ţara şi o avertizare Cod Portocaliu de vânt tare, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă pentru zonele de munte.
La nivelul județului efectivele structurilor Ministerului Afacerilor Interne (pompieri, poliție și jandarmerie) sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.
De asemenea, prefectul județului a solicitat perședinților comitetelor locale pentru situații de urgență și conducătorilor instituțiilor publice abilitate luarea, în regim de urgență, a măsurilor necesare în vederea prevenirii și gestionării situațiilor de urgență specifice sezonului rece.
Având în vedere activarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, prefectul județului va asigura permanența la comanda județului.
La această oră, în județul Olt nu sunt înregistrate situații de urgență.
Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, recomandăm persoanelor să descarce aplicația DSU.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Național de Conducere Integrată care monitorizează orice situație de urgență pentru ca intervențiile din teren să se desfășoare în condiții optime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS