6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSindicaliștii SANITAS Olt, la mitingul de la București la care sunt așteptate 15.000 persoane

Sindicaliștii SANITAS Olt, la mitingul de la București la care sunt așteptate 15.000 persoane

În jur de 200 de membri ai Uniunii Județene SANITAS Olt se vor afla, mâine, în rândul celor 15.000 de sindicaliști care vor protesta în Capitală, nemulțumiți de planurile guvernanților. Plecarea reprezentanților din Olt va fi la ora 6.30, din Slatina, astfel încât în intervalul 11.00-12.00 să se afle în Piața „George Enescu“, atrăgând atenția oficialilor din Ministerul Muncii. La prânz se va pleca spre Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului fiind de asemenea programată o ședere „activă“ de o oră.
Programul de proteste a fost anunțat de SANITAS încă de la finele lunii septembrie, doar un rezultat pozitiv al discuțiilor purtate cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, putând să anuleze, în acest interval, mișcările de protest. „Am avut discuții, în toată această perioadă, dar doamna ministru nu ne înțelege. Chiar astăzi are loc o nouă discuție, dar rezultatul nu va anula protestul, pentru că o parte dintre colegi deja au plecat spre București, e vorba de cei din nordul țării“, a spus liderul UJ Sanitas Olt, Roxana Dragomir.
Sindicaliștii din Sănătate sunt nemulțumiți de perspectiva mutării obligației virării contribuțiilor de la angajator la angajat, prin această „schemă“, spun sindicaliștii, anulându-se, pur și simplu, creșterea salarială de 25% de care ar urma să beneficieze de la 1 ianuarie 2018. În plus, acordarea următoarei creșteri, la 1 martie 2018, doar medicilor și asistenților, personalul auxiliar fiind exclus și lăsat la coadă cu toți ceilalți bugetari, constituie de asemenea o mare nemulțumire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS