Acasă Local Olt Locuitorii Slatinei și ai comunelor învecinate se pot pensiona cu doi ani...

Locuitorii Slatinei și ai comunelor învecinate se pot pensiona cu doi ani mai devreme

O inițiativă legislativă, promovată la începutul acestui an, care le permite locuitorilor Slatinei și ai comunelor învecinate să se pensioneze cu doi ani mai devreme a parcurs circuitul decizional, fiind adoptată astăzi de Camera Deputaților
Deputatul PNL Gigel Știrbu și senatorul PSD Paul Stănescu promovau la sfârșitul lunii ianuarie 2017 un proiect privind modificarea legii pensiilor astfel încât locuitorii Slatinei și ai zonei din jurul acestui oraș să beneficieze de condiții similare privind dreptul la pensie ca și locuitorii altor orașe poluate din țară. Cocsul metalurgic a fost, astfel, introdus în lista factorilor de poluare permanentă, cei care s-au confruntat cu această problemă vreme de cel puțin 30 de ani beneficiind de dreptul de a solicita pensionarea cu doi ani mai devreme față de vârtsa standard de pensionare.
Inițiativa oltenilor a fost adoptată astăzi, marți, 23 mai 2017, de Camera Deputaților, for decizional, cu 248 voturi pentru, 26 contra și o abținere. Astfel, locuitorii Slatinei și cei ai localităților situate pe o rază de 8 kilometri în jurul orașului reședință de județ pot cere pensionarea cu doi ani mai devreme, deputații votând astăzi modificarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010, în sensul includerii în categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea aplicată pentru fiecare lună de anticipare, a persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare, respectiv, pe o rază de 8 km în jurul localităţii Slatina.  „Totodată, se propune includerea în categoria factorilor de poluare permanentă şi a reziduurilor de cocs metalurgic pentru toate localităţile prevăzute de lege (Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş), inclusiv Slatina.“, se precizează pe site-ul Camerei Deputaților.
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.
Exit mobile version