9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltExercițiu cu forțe în teren, la DSVSA Olt

Exercițiu cu forțe în teren, la DSVSA Olt

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Matei Basarab” al județului Olt va desfășura joi, 20 aprilie, începând cu ora 10.30, un exercițiu cu forțe în teren la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

Conform scenariului de desfășurare, în dimineața zilei de 20 aprilie, din cauza unui echipament de încălzire lăsat nesupravegheat, la o anexă folosită pentru depozitarea arhivei izbucnește un incendiu. Din cauza materialelor combustibile aflate în încăpere, incendiul s-a dezvoltat și s-a propagat cu repeziciune la acoperișul anexei. Fumul puternic degajat de incendiu inundă etajul unu al clădirii și este observat de angajații instituției.

Responsabilul PSI, împreună cu personalul de pe locul de muncă cu atribuții specifice, execută evacuarea persoanelor din clădire, localizarea incendiului și anunțarea evenimentului la Numărul Unic 112. Unul dintre membrii echipei de intervenție este intoxicat cu fum și rămâne blocat pe holul de la etajul clădirii. O a doua persoană a rămas într-o încăpere de la etajului clădirii, nereușind să se autoevacueze din cauza fumului ce a inundat holul.
La fața locului se deplasează pompierii din cadrul Detașamentului Slatina cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj SMURD. Cele două victime sunt preluate de echipa de căutare-salvare constituită la fața locului, transportate la echipajele medicale și apoi la UPU Slatina. Incendiul este lichidat în limitele găsite.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de intervenție pentru lichidarea efectelor negative ale incendiului izbucnit la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, dispeceratul I.S.U. Olt este anunțat că în comuna Teslui, sat Cherlești din Deal, din cauza creșterii debitului de apă deversată prin hidrocentrala Strejești, nivelul apei a crescut în aval de această hidrocentrală, ajungând până în curțile cetățenilor și afectând mai multe anexe gospodărești. Șeful turei de serviciu hotărăște relocarea unui echipaj de intervenție de la DSVSA către comuna Teslui, concomitent cu deplasarea de la sediul subunității a autocamionului de intervenție încadrat de echipa de căutare-salvare și având în dotare motopompe pentru evacuarea apei din gospodării.
Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Serviciului de Ambulanță Olt.

Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unei situații de urgență, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS