Acasă Local Olt Pescarul pe care îl caută pompierii în apele Oltului avea o experiență...

Pescarul pe care îl caută pompierii în apele Oltului avea o experiență de peste 20 de ani


Scafandrii au întrerupt, marți după-amiază, din cauza temperaturii scăzute a apei, căutările în adâncuri după bărbatul dispărut în noaptea de luni/marți, însă colegii lor continuă să „măture“ apele cu barca.
Acasă, la Ipotești, unde locuia bărbatul de 54 ani, așteaptă cu emoție vești părinții lui Mircea Lungu, singurele rude rămase în țară. „Toți am rămas așa, nu știu cum, când am auzit ce s-a întâmplat, pentru că el avea o experiență mare în domeniu, se ocupa cu pescuitul, practic, din asta trăia, cam de la Revoluție încoace, avea autorizații“, a declarat secretarul primăriei Ipotești, Constantin Ghiță.
Bărbatul căutat avea trei copii, aceștia, împreună cu soția, fiind stabiliți în străinătate, unde au plecat la muncă. Alți doi frați ai bărbatului, mai mari, au decedat cu 10-15 ani în urmă, a mai precizat Constantin Ghiță, Mircea Lungu rămânând, practic, sprijinul părinților.
În seara de luni, 20 martie, bărbatul de 54 ani a plecat spre Olt însoțit de un tânăr din localitate, cu intenția de a întinde plasele de pescuit. A pornit în larg, cu o barcă, singur, tânărul care îl însoțea sesizând, înainte de miezul nopții, că bărbatul a dispărut din barcă. A anunțat poliția, iar pompierii au fost apelați marți-dimineață. Căutările au început în jurul orei 8,30, după prânz scafandrii, echipajul ISU olt, aflat la prima misiune, și echipajul ISU Dolj, sosit în ajutor, întrerupând activitatea, din cauza temperaturilor, însă colegii lor au constinuat cu bărcile să verifice zona. Scafandrii vor relua căutările mirecuri-dmineață, au anunțat reprezentanții ISU Olt.
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.
Exit mobile version