16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Zeci de posturi de director de şcoală, fără candidat la concursul de săptămâna viitoare

Olt: Zeci de posturi de director de şcoală, fără candidat la concursul de săptămâna viitoare

La 23 de şcoli din judeţul Olt nu s-a înscris niciun candidat pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de director, care se va desfăşura săptămâna viitoare, potrivit inspectorului şcolar general Felicia Man, informează gazetanoua.ro.

„Faptul că numărul de candidaţi, 183, este mai mare decât numărul de şcoli, 169, înseamnă că există un interes nu foarte crescut, dar moderat mai mare pentru ocuparea acestei funcţii. Cu toate acestea, există 23 de unităţi unde pentru respectivele funcţii nu şi-a manifestat nimeni intenţia să le ocupe. Există mai multe cauze: fie directorii în funcţie se aflau în ultimul sau în ultimii ani de activitate, fie şi-au evaluat corect CV-ul, şi-au făcut o autoevaluare corectă şi au constatat că nu îndeplinesc suficiente puncte să treacă de proba de CV – trebuie şapte puncte la evaluarea probei de CV, care este ulterioară probei scrise – fie au avut alte motive personale”, a declarat Felicia Man pentru sursa citată.

Unităţile unde nu s-a înscris nimeni pentru ocuparea funcţiei de director sunt şcolile gimnaziale din Alunişu (Spineni), Brâncoveni, Cârlogani, Dobreţu, Drăghiceni, Făgeţelu, Găvăneşti, Grădinari, Grădinile, Ipoteşti, Leleasca, Nicolae Titulescu, Oporelu, Orlea, Perieţi, Schitu, Studina, Liceul Teoretic Iancu Jianu, Şcoala „Virgil Mazilescu” Corabia, grădiniţele cu program prelungit 5 şi 7 din Slatina, dar şi Colegiul Naţional Agricol Carol I din municipiul-reşedinţă de judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS