10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Cotele de vânătoare au fost stabilite. 583 de mistreţi pot fi împuşcaţi în judeţ

Olt: Cotele de vânătoare au fost stabilite. 583 de mistreţi pot fi împuşcaţi în judeţ

Cotele de vânătoare stabilite de Ministerul Mediului pentru sezonul 2016-2017, la nivelul judeţului Olt, sunt de 583 de mistreţi, 3.729 de iepuri, 4.229 de fazani şi 1.485 de potârnichi, informează gazetanoua.ro. Din numărul total de mistreţi, 32 de exemplare au fost stabilite pe fondurile cinegetice ce sunt administrate de Direcţia Silvică Olt. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle, a declarat că aceste cote de recoltare sunt stabilite pe baza unor studii efectuate de către specialişti.

„Cotele de recoltă au în spate studii de specialitate şi au fost aprobate de la nivel central. Anul acesta, la mistreţi cotele sunt ceva mai mari faţă de anul trecut, pentru că au fost multe plângeri din partea oamenilor că le-au fost distruse culturile. Anul trecut au fost 25 de exemplare, iar în acest an 32 de mistreţi. La căpriori, cotele au fost stabilite sub cele de anul trecut, pentru că noi nu reuşim să le facem”, a spus George Vîle, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt.

Deşi specialiştii au stabilit ca de pe cele şase fonduri de vânătoare ce sunt administrate de Direcţia Silvică Olt să fie împuşcaţi cinci căpriori, niciun exemplar nu a fost recoltat până la acest moment, pentru că în acest sezon de vânătoare au lipsit solicitările pentru partidele de vânătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS