13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMai multe localităţi din judeţul Olt, afectate de inundaţii

Mai multe localităţi din judeţul Olt, afectate de inundaţii

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit avertizarea hidrologică cod galben, iar județul Olt este sub incidența noii avertizări până vineri, 27 noiembrie, la ora 14.00. Sunt vizate toate cursurile de apă din județ.

Centrul Operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a trimis avertizarea către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ și către instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
La această oră, echipajele ISU Olt intervin pentru asanarea apei din curți în localitățile Șerbănești și Movileni. În aceste localități se acționează cu două motopompe și două autospeciale.
Din datele transmise de comitetele locale pentru situații de urgență, la ora 15.00, situația este următoarea: Comuna Strejești:15 gospodării afectate; Comuna Schitu: 10 gospodării afectate, 0,3 km drum județean inundat ( DJ 653 ); Comuna Șerbănești: 20 de gospodării afectate, 20 hectare teren arabil inundat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS