Acasă Local Olt Tabere gratuite la mare pentru copii şi tineri defavorizaţi din Olt

Tabere gratuite la mare pentru copii şi tineri defavorizaţi din Olt

(Foto: ampress.ro)

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Olt, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, organizează şi anul acesta tabere pentru copii şi tineri cu handicap şi tabere sociale, informează Eveniment de Olt. De aceste tabere se vor bucura elevii care au burse sociale şi provin din familii cu venituri reduse, precum şi copiii sau tinerii beneficiari ai măsurilor de protecţie specială. Ion Maican, directorul executiv al DJST Olt, a afirmat că ministerul a alocat judeţului 110 locuri gratuite în aceste tabere.

Dacă în anii anteriori oltenii aveau parte de locuri gratuite şi în staţiunile de la munte, anul acesta ei vor petrece câteva zile din vacanţa de vară doar într-o staţiune de pe litoralul Mării Negre. Concret, prima serie de copii şi tineri cu nevoi speciale va pleca la mare începând cu data de 24 iunie şi până pe 29 iunie, cazarea lor fiind la un complex din staţiunea Eforie Sud. „În această perioadă vorbim de de 50 de locuri pentru tabere sociale, dintre care 25 de locuri sunt alocate copiilor şi tinerilor care beneficiază de o măsură de protecţie specială şi 25 de locuri pentru elevi beneficiari ai burselor sociale proveniţi din familii cu venituri reduse”, au precizat reprezentanţii DJST Olt.

Celelalte 60 de locuri din cele 110 alocate de MTS judeţului Olt sunt pentru copiii şi tinerii cu handicap sau care beneficiază de o măsură de protecţie specială. Şi aceştia vor fi cazaţi în staţiunea Eforie Sud de pe litoralul Mării Negre, la acelaşi complex.

Pe lângă copiii din judeţul Olt care au burse sociale şi provin din familii sărace, cei care vor mai beneficia de aceste tabere în vacanţa de vară sunt copiii şi tinerii de la căsuţele de tip familial şi centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, dar şi persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire care sunt membri ai Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România – Filiala Slatina. Din rândul acestora urmează a fi făcută o selecţie în limita locurilor disponibile.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version