18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Două persoane rănite la Scorniceşti, după explozia unei butelii

Olt: Două persoane rănite la Scorniceşti, după explozia unei butelii

Două persoane au fost rănite în această dimineaţă, după ce o butelie de gaz a explodat într-o locuinţă din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt, informează Eveniment de Olt. Explozia nu a fost urmată de incendiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii Staţiei Scorniceşti şi un echipaj SMURD, care au transportat cei doi răniţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. „Este vorba despre un bărbat de 58 de ani, care a suferit arsuri de gradul I la mâini şi faţă şi de o femeie de 47 de ani, care a suferit arsuri de gradele II şi III la mâini şi faţă. Cele două victime erau conştiente, cooperante şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina pentru îngrijiri medicale”, a precizat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

În urma exploziei au fost sparte geamurile de la parterul locuinţei şi distruse trei uşi şi mai multe bunuri. Din primele cercetări s-a stabilit că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze de la butelie, aceasta fiind manevrată necorespunzător şi amplasată în imediata apropiere a unei surse de căldură.

La locul incidentului s-au deplasat şi poliţiştii olteni, care au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS