Acasă Local Mehedinţi: Pompierii au scos apa din șase beciuri și o curte

Mehedinţi: Pompierii au scos apa din șase beciuri și o curte

Pompierii au aveacuat apa din 6 beciuri

Două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit, aseară, cu trei motopompe și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în sprijinul cetățenilor de pe raza localităților Cujmir și Oprișor, pentru evacuarea apei din șase beciuri și o curte.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
În situația producerii inundațiilor, facem apel la cetăţeni să respecte recomandările autorităților.

  • Dacă locuinţa este în pericolul de a fi inundată, să decupleze întrerupătorul general de energie electrică, deconectând aparatele electrice şi să întrerupă instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.
  • Dacă este necesară autoevacuarea, să se deplaseze IMEDIAT spre o zonă înaltă din apropiere, luând cu ei documentele personale, o rezervă de alimente şi apă, un mijloc de iluminat, un aparat de radio şi îmbrăcăminte mai groasă.

Cetățeni să nu se deplaseze prin curenţi de apă, deoarece și-ar putea pierde echilibrul, punându-și viaţa în pericol. Totodată, deplasarea cu autoturismul în zona inundată trebuie evitată, deoarece, la o înălţime de circa 20 centimetri, apa poate pătrunde în vehicul şi poate cauza pierderea controlului.
La înălţimea de circa 40 centimetri apă, vehiculul pluteşte. La înălţimea de 60 centimetri, majoritatea vehiculelor sunt luate de apă.

Pompierii militari rămân mobilizaţi pentru asigurarea intervenţiei imediate în sprijinul comunităţilor afectate.

Exit mobile version