Acasă Local Mehedinți: Consultații și investigații medicale gratuite la Breznița Ocol

Mehedinți: Consultații și investigații medicale gratuite la Breznița Ocol

Caravana de Bine a Crucii Roșii Române ajunge la Mehedinți
Caravana de Bine a Crucii Roșii Române ajunge la Mehedinți

Caravana de Bine a Crucii Roșii Române, un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale gratuite adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 17 județe, va ajunge în comuna Breznița Ocol din județul Mehedinți.

În perioada 26 – 27 august , o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi alături de locuitorii comunei Breznița Ocol. Aceștia vor asigura în intervalul orar 10.00 – 18.00, consultații medicale de specialitate pentru următoarele specializări:

  • EKG și ECOGRAF
  • Consultații: cardiologie, medicină internă, pediatrie, diabetologie
  • Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei
  • Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii
  • Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentatia copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.

În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

Acțiunea se derulează , vineri, 26 august, de la ora 12:00 la Școala Gimnazială Jidoștița.

Exit mobile version