Știri de ultima orăLocalMehedinți: Trafic feroviar oprit între stațiile Vârciorova - Gura Văii. 4 trenuri de persoane sunt staționate

Mehedinți: Trafic feroviar oprit între stațiile Vârciorova – Gura Văii. 4 trenuri de persoane sunt staționate

Compania Națională de Căi Ferate CF a anunțat că traficul feroviar pe relația Vârciorova – Gura Văii este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții, linia de contact, între stâlpii 93 și 97.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova și Timișoara au intervenit pe parcursul nopții cu drezinele pantograf pe intervalul de stații Orșova – Vărciorova – Gura Văii, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică. S-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova – Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova – Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.

Intervenția, din cursul nopții, cu drezinele pantograf a impus oprirea a 4 trenuri de călători – trenul privat 11504 și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv trenul privat 11502, IR 1990 și IR 78, în Severin – astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova – Vărciorova – Gura Văii, unde este doar un fir de circulație.

Din cauza deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă la linia de contact, pe distanța Vârciorova – Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel, după ce se trenul privat de marfă este retras din linie curentă, manevre în curs de derulare la această oră.

Pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orșova și Severin, apă, cafea și cornuri.

Personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru reluarea traficului celor 4 trenuri staționate, remedierea deranjamentului și redeschiderea circulației în condiții normale.

ȘTIRI VIDEO GdS