Acasă Local Ziua Informării Preventive marcată de ISU Dolj și Mehedinți

Ziua Informării Preventive marcată de ISU Dolj și Mehedinți

Pentru a marca această zi, pompierii mehedințeni au organizat activități de informare preventivă în două parcuri din municipiul Drobeta Turnu Severin

Atunci când data de 13 este într-o zi de MARȚI, indiferent de luna anului, este marcată Ziua Informării Preventive. Sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile desfășurate de pompierii mehedințeni, în această zi, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune atunci când nu respectă regulile și măsurile de siguranță.

Între 09:00 și 13:00, personal de specialitate din ISU Dolj va fi prezent în punctul de informare preventivă organizat în zona Complexului comercial MERCUR, unde vor distribui diverse materiale informative și vor discuta și răspunde întrebărilor adresate de cetățenii interesați.
Desfășurarea acestor activități se va realiza cu respectarea regulilor de prevenire și protecție împotriva noului coronavirus.
Premergător zilei de 13 IULIE, inspectorii de prevenire din cadrul Inspecției de Prevenire s-au deplasat în localitățile Poiana Mare, Băilești, Sadova, Craiova, Dăbuleni, Perișor, Giubega, Segarcea, Galice Mare, Drănic, Valea Stanciului, Gângiova, Ostroveni, Bechet, Calafat și Călărași unde au executat la sediile primăriilor activități de informare preventivă și au distribuit materiale specifice (afișe, pliante, flyere și stickere) cu reguli de comportare pe diferite tipuri de risc, astfel încât, activitatea de informare preventivă a populației să continue pe plan local, prin grija compartimentelor de prevenire din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Acțiuni și la ISU Mehedinți

Activitățile au urmărit creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor și crearea unei culturi preventive, cu precădere pe necesitatea respectării regulilor și măsurilor privind siguranța copiilor, prevenirea incendiilor, modul de comportare în caz de cutremur, dar și de limitare a efectelor generate de caniculă și secetă.

Prin adoptarea unei conduite preventive, cetățenii pot evita producerea unor evenimente neplăcute, iar în situația când acestea nu pot fi împiedicate, o populație informată va fi în măsură să limiteze pagubele și să nu își pună în pericol viața, protejând persoanele din apropiere. Doar conștientizând riscurile la care se pot expune și comportamentul ce trebuie adoptat în funcţie de manifestarea acestora, cetățenii pot gestiona eficient o situație de urgență.

Cadrele ISU Mehedinţi vor continua acţiunile de informare a populaţiei, obiectivul fiind siguranța cetățenilor.

Exit mobile version