21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiISU Mehedinţi a intervenit pentru salvarea victimelor a opt accidente rutiere, în acest weekend

ISU Mehedinţi a intervenit pentru salvarea victimelor a opt accidente rutiere, în acest weekend

În acest weekend, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au fost înregistrate peste 50 de solicitări în situaţii de urgenţă, majoritatea dintre acestea fiind destinate acordării asistenţei medicale de urgenţă.
Pompierii mehedinţeni au intervenit pentru salvarea victimelor şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la opt accidente rutiere, în care au fost rănite 13 persoane, acestea fiind transportate la spital, după ce au primit ajutor medical de urgenţă de la echipajele medicale SMURD şi SAJ. Patru dintre aceste accidente rutiere au avut loc pe raza municipiul Drobeta Turnu Severin, alte două în localitatea Şimian şi câte unul în localităţile Malovăţ şi Ghelmegioaia.
Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 40 de persoane, 32 dintre acestea fiind transportate la spital.
Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în satul Arvăteşti, comuna Prunişor. Pompierii au lichidat incendiul care a cuprins adăpostul de animale, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe circa 300 mp, nefiind înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.
Pentru asigurarea unui climat de siguranţă în rândul cetăţenilor, pompierii mehedinţeni au fost prezenţi la manifestările cultural-artistice prilejuite de „Zilele Severinului” şi “Sărbătoarea Liliacului de la Ponoarele”, precum şi la activitatea cu public numeros ce s-a desfăşurat în zona Mraconia – Cazanele Dunării, la basorelieful regelui dac Decebal, în vederea preîntâmpinării producerii unor situaţii de urgenţă. Misiunile s-au încheiat fără evenimente negative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS