11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPompierul din Mehedinţi care a suferit arsuri în timpul unei misiuni, transferat la Viena

Pompierul din Mehedinţi care a suferit arsuri în timpul unei misiuni, transferat la Viena

Un pompier din cadrul Gărzii de Intervenţie Orşova a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 30%, din suprafaţa corpului, în timp ce a intervenit vineri, 5 aprilie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată în localitatea Eşelniţa, zona Motorga. Acesta a fost surprins de flăcări în urma căderii de pe versant a unui trunchi de copac şi aprinderii vegetaţiei uscate din apropierea pompierului. Pompierul a primit ajutor medical de urgenţă de la paramedicii SMURD, care l-au şi transportat la CPU Orşova, ulterior acesta fiind transportat de un echipaj SAJ în municipiul Drobeta Turnu Severin, de unde a fost preluat de către elicopterul SMURD şi transportat la spitalul din Timișoara.
După ce a primit îngrijirile necesare la o clinică de specialitate din municipiul Timișoara, unde a suferit o serie de intervenţii chirurgicale, medicii au decis transportul pompierului la Viena, pentru investigaţii suplimentare.
În prezent, starea lui este stabilă, fiind monitorizat permanent, urmând proceduri medicale specifice în astfel de situaţii.

Tot vineri, în timpul aceleaşi misiuni, în momentul retragerii din dispozitiv, un alt pompier aflat în binomul de intervenţie pentru stingerea aceluiaşi incendiu, în timp ce cobora o pantă abruptă, într-o zonă greu accesibilă, s-a accidentat la un picior, primind îngrijiri medicale, iar în urma evaluării i-a fost aplicată o atelă gipsată, nefiind nevoie de spitalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS