17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiTrenurile care circulau spre şi dinspre Severin, oprite în gările de pe traseu

Trenurile care circulau spre şi dinspre Severin, oprite în gările de pe traseu

La această oră circulația trenurilor este afectată de condițiile meteo severe pe relațiile Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri şi București Nord – Lehliu, secții aflate pe raza Regionalelor Craiova şi București, unde mai mulți copaci, care au cedat sub greutatea gheții, s-au prăbușit pe firul de contact, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

Personalul feroviar este deja pe teren și acționează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact și efectuarea reglajelor la catenară.

Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secția de cale ferată Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulație, trenurile care tranzitau zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menținută în toată perioada necesară desfășurării intervențiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.

Pe sectorul București – Lehliu, sector care are două fire de circulație, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenție, care se vor desfășura alternativ pe cele două fire. TracțiuneaDiesel este realizată cu două locomotive ale operatorului național CFR Călători.

În condiții speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea – Periș – Crivina, unde se înregistrează fluctuații de tensiune în linia de contact și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS