Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Peste 90 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată în luna septembrie

Mehedinţi: Peste 90 de incendii izbucnite la vegetaţie uscată în luna septembrie

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, numai în luna septembrie a acestui an, pentru stingerea a 91 incendii izbucnite la vegetaţie uscată, fiind afectate peste 400 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş. 12 dintre aceste incendii, care au izbucnit la vegetaţie uscată, s-au extins la vecinătăţi, producând pagube materiale. Din fericire, nu au existat victime.
Incendiile, care s-au extins la vecinătăţi, au cuprins atât vegetaţie uscată, cât şi 0,5 ha cultură de floarea soarelui, 6 ha teren cultivat cu lucernă, 0,25 ha plantaţie de stejar, 43 ml gard din lemn, 1 autoturism, 80 baloţi de lucernă şi 3 t de furaje.
Pompierii mehedinţeni au intervenit la stingerea incendiilor, cele mai multe fiind cauzate, cel mai probabil, ca urmare a neglijenţei cetăţenilor, a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incedniilor, dar şi ca urmare a incendierii cu intenţie a terenurilor.
În primele nouă luni, pompierii au acţionat la un număr de 303 incendii, dintre care 135 izbucnite la vegetaţie uscată.
Având în vedere obligaţia legală a şefului comitetului local pentru situaţii de urgenţă (primarul) de a coordona şi conduce intervenţia în cazul producerii incendiilor de vegetaţie uscată, până la stingerea incendiului ori până la sosirea forţelor inspectoratului, şi de a asigura participarea la intervenţie a serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă cu mijloacele din dotare, potrivit Legii nr. 307-2007 privind apărarea împotriva incendiilor, nerespectarea acestei prevederi se sancţionează cu amendă de la 5001 la 10.000 de lei.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version