22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Se va moderniza DJ 671E, cuprins între localitatea Dâlbociţa şi intersecţia cu DJ 670

Mehedinţi: Se va moderniza DJ 671E, cuprins între localitatea Dâlbociţa şi intersecţia cu DJ 670

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 11 septembrie 2018, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 671E, cuprins între localitatea Dâlbociţa şi intersecţia cu DJ 670, pe o distanţă de 18,466 kilometri, investiţia fiind finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală II. Lucrarea are o valoare de 37 317 201,98 de lei.

Tronsonul care va fi modernizat traversează localităţile Dâlbociţa (comuna Ilovăţ), Firizu (comuna Ilovăţ) şi Cerna Vîrf (comuna Isverna) şi face legătura între tronsonul deja modernizat, până în Dâlbociţa şi DJ 670, reabilitat cu fonduri europene. Durata de implementare a contractului semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu şi directorul general al constructorului care a câştigat licitaţia, Sorin Constantin Surdu, este de 25 de luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a arătat că investiţia este deosebit de importantă atât pentru locuitorii judeţului cât şi din punct de vedere turistic, DJ 671E traversând una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului.
„Din punctul meu de vedere, acest tronson de drum judeţean este cel mai frumos din judeţul nostru, ţinând cont că este de-a lungul râului Coşuştea, o zonă foarte plăcută care, în condiţiile în care se va asfalta, va deveni mult mai accesibilă locuitorilor din zona de nord, dar în acelaşi timp şi turiştilor dornici să vadă frumuseţile din judeţul nostru.”, a declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, adăugând totodată că la achiziţia lucrărilor s-a făcut o economie de aproape cinci milioane lei faţă de contractul iniţial semnat de Consiliul Judeţean Mehedinţi cu Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie folosiţi pentru alte investiţii în comunele din judeţ.
Consiliul Judeţean Mehedinţi a contractat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în baza Programului Naţional de Dezvoltare Locală II, trei drumuri judeţene şi un pod, valoarea totală a investiţiilor fiind de 81.740.623 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS