21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi“Sărbătoarea Berii la Severin 2018 şi Festivalul Naţional de Folclor “Ponoarele Ponoarele” în Mehedinţi, supravegheate de pompieri

“Sărbătoarea Berii la Severin 2018 şi Festivalul Naţional de Folclor “Ponoarele Ponoarele” în Mehedinţi, supravegheate de pompieri

Pompierii mehedinţeni se vor afla în misiune, în acest weekend, la manifestările cultural-artistice prilejuite de “Sărbătoarea Berii la Severin 2018”- organizată în zona de promenadă Crişan, dar şi de Festivalul Naţional de Folclor “Ponoarele Ponoarele”, ce va avea loc în zona Amfiteatrului Natural de lângă Podul lui Dumnezeu.
Pe timpul activităţilor desfăşurate în cadrul celor cele două evenimente, pompieri din cadrul Detaşamentului Dr. Tr. Severin şi Gărzii Baia de Aramă vor executa misiuni de supraveghere a zonelor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă în rândul cetăţenilor, în vederea preîntâmpinării producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi pentru a interveni prompt în cazul manifestării lor.
Totodată, pe timpul acestor manifestări cu public numeros, specialiştii Inspecţiei de Prevenire vor efectua activităţi preventive de îndrumare şi control, asigurându-se că sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.
Pentru desfăşurarea în siguranţă a celor două sărbători, inspectorii vor verifica dacă, în cadrul oricărei amenajări, sunt marcate şi semnalizate cu indicatoare de securitate: căile de acces, evacuare şi intervenţie, locul de amplasare a stingătoarelor, precum şi locurile unde este permis/interzis fumatul.
De asemenea, vor urmări ca activităţile să se organizeze astfel încât să nu îngreuneze sau să blocheze evacuarea participanţilor, în cazul manifestării unor situaţii de urgenţă, şi să permită accesul autospecialelor de intervenţie.
Specialiştii Inspecţiei de Prevenire reamintesc comercianţilor că, pe teritoriul amenajărilor temporare, este interzisă utilizarea buteliilor de aragaz improvizate/neomologate, cu defecţiuni sau în stare avansată de uzură. O atenţie deosebită trebuie acordată şi evacuării cenuşii rezultate de la grătarele de preparat hrana, care trebuie depozitată în locuri fără pericol de incendiu şi numai după ce sunt stinse complet resturile de jar.
Pentru evitarea situaţiilor de urgenţă, la instalaţia electrică se interzice: racordarea unor consumatori ce depăşesc puterea nominală a circuitelor, lăsarea neizolată a capetelor conductorilor electrici, suspendarea corpurilor de iluminat direct de conductorii de alimentare, precum şi folosirea în stare defectă sau cu improvizaţii a acesteia. De asemenea, corpurile de iluminat trebuie prevăzute cu plasă de protecţie şi amplasate la distanţe de minim un metru faţă de materialele combustibile (decoruri, perdele, recuzită etc.).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS