16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi(VIDEO) Mehedinţi: DJ 606A, închis temporar din cauza viscolului

(VIDEO) Mehedinţi: DJ 606A, închis temporar din cauza viscolului

Circulația rutieră pe Drumul Județean 606A, pe tronsonul Plopi(DJ 561) – Izvorălu – Balota(DN6), a fost închisă, joi seara, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, care face imposibilă intervenția utilajelor de deszăpezire.
Decizia a fost luată joi seara, după ce la fața locului s-au deplasat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.
In cursul dimineții de vineri, utilajele de deszăpezire au intrat pentru degajarea carosabilului, astfel că imediat ce operațiunea se va încheia, circulația rutieră să fie reluată.
Urmare a ninsorilor abundente din noaptea de joi spre vineri, pe drumurile județene se circulă în condiții de iarnă.
Codul portocaliu de ninsori viscolite, instituit de meteorologi pentru județul Mehedinți expiră vineri, la ora 15.00.
Având în vedere condițiile meteorologice, vă recomandăm să nu porniți la drum decât dacă este absolut necesar, să vă informați cu privire la drumurile blocate!
·Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient și că aveți suficient combustibil!
·Luați în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile!
·Echipați corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).
·În cazul oricărui incident, trageţi pe dreapta! Porniţi luminile de avarie și anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat! Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie vin să vă salveze! Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi!
·Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, acest lucru protejându-vă împotriva inhalării de monoxid de carbon!
·Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament!
·Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea!
·Consumaţi lichide pentru a evita deshidratarea! Porniţi lumina din interior, pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.
Foarte important!
Pentru ca autoritățile să poată veni în ajutorul cetăţenilor rămași blocați în zăpadă, vă rugăm să anunţați în cel mai scurt timp astfel de situații la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS