27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiDolj: Maşină încărcată cu 100 de cartuşe de ţigări de contrabandă, urmărită şi oprită în trafic de poliţişti

Dolj: Maşină încărcată cu 100 de cartuşe de ţigări de contrabandă, urmărită şi oprită în trafic de poliţişti

Poliţiştii Secţiei 9 Rurală Cetate, în baza unei informaţii, au efectuat miercuri dimineaţă, în jurul orei 11.00, o acţiune pe linia prevenirii comercializării cu ţigarete provenite din contrabandă.
Cu această ocazie au procedat la urmărirea unui autoturism cu numere provizorii de înmatriculare, pe DN 56 A, din direcţia Cetate către municipiul Drobeta Turnu Severin, despre care oamenii legii deţineau date şi informaţii că ar transporta produse din tutun
Observând că autoturismul respectiv părăseşte teritoriul administrativ, lucrătorii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Cetate au solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Postului de Poliţie Salcia din judeţul Mehedinţi , împreună reuşind să-l oprească şi să-l legitimeze pe conducătorul auto în persoana unui bărbat de 49 de ani, cu domiciliul chiar în localitatea mehedinţeană Salcia.
După ce l-au legitimat, poliţiştii doljeni si mehedinţeni i-au solicitat bărbatului în cauză să desschidă portierele vehiculului şi să le prezinte interiorul acestuia.
Astfel, oamenii legii au constatat că bărbatul transporta în portbagaj un număr de 100 cartuşe de ţigări marca Marble, respectiv 20.000 ţigarete, neavând aplicate banderole de marcaj fiscal românesc .
Cercetările se continuă de către lucrătorii Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Cetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii contrabandă, în conformitate cu prevederile art. 270 din Legea nr. 86/2006 (Codul Vamal).
Cantitatea de țigarete a fost indisponibilizată de polițiști în vederea confiscării şi predării ulterioare către Direcţia Vamală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS