7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Grupare specializată în trafic de migranți, destructurată de poliţişti

Mehedinţi: Grupare specializată în trafic de migranți, destructurată de poliţişti

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mehedinți și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinți, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de migranți. 4 peresoane au fost reţinute, iar faţă de alte 3 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al IPJ Mehedinţi,polițiștii Postului de Poliţie Rogova din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au oprit pentru control, pe DN 56A, în zona Dealul Stîrmina, în comuna Rogova, un autoturism care era condus de un bărbat, din comuna Salcia, județul Mehedinţi.
În interiorul autoturismului, au fost depistate 9 persoane( adulţi şi copii) de origine arabă.

Din cercetări a reieşit că cele 9 persoane de origine arabă ar fi fost trecute cu ajutorul unei ambarcaţiuni peste fluviul Dunărea, în zona comunei Cetate jud. Dolj, fiind preluaţi de către membrii unui grup infracţional organizat care facilitează călăuzirea şi transportarea migranţilor, până în apropierea graniţei României cu Ungaria.
La data de 24 iulie a.c.,polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au interceptat 2 autoutilitare cu numere de înmatriculare emise de autoritățile bulgare.
Într-una dintre autoutilitare au fost identificaţi 12 cetăţeni de origine arabă, care nu aveau asupra lor nici un document de identitate, precum şi o persoană, cetăţean român, care conducea autovehiculul respectiv.
În cel de-al doilea autovehicul au mai fost depistate 2 persoane, cetăţeni români, care ar fi avut rol de antemergător în transportarea migranţilor pe teritoriul României spre graniţa cu Ungaria.
Pentru destructurarea grupului infracţional, la data de 24 iulie a.c., polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate Craiova și Mehedinţi și procuroriiD.I.I.C.O.T. – B.T.Mehedinţiau efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţele Dolj şi Mehedinţi.

La activități au participat și jandarmi.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinţi, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului 4 persoane au fost reţinute, iar faţă de alte 3 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS