12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Secția Psihiatrie de la Gura Văii, în atenția Avocatului Poporului

Mehedinţi: Secția Psihiatrie de la Gura Văii, în atenția Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o vizită la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin – secția Psihiatrie, Gura Văii, informează un comunicat al instituției remis joi, scrie Agerpres.

Printre obiectivele vizitei se numără condițiile de cazare și tratamentul aplicat beneficiarilor, precum și informații referitoare la soluțiile adoptate de către autoritățile care au efectuat verificări cu privire la aspectele sesizate în mass-media, precizează sursa citată. „În cotidianul ‘Libertatea’ a fost publicat, în 17 martie 2017, articolul intitulat ‘Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii. Pacienții sunt ținuți în condiții inumane’. Conform materialului de presă, ‘autoritățile au demarat o anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Gura Văii, unde pacienții sunt ținuți în condiții inumane, primitive și degradante, nu au haine personale, poartă aceeași îmbrăcăminte timp de o săptămână și nu folosesc pijamale’ (…). ‘Un control efectuat în cursul lunii martie a scos la iveală faptul că 50 de pacienți cu dizabilități intelectuale și cu probleme de sănătate mintală sunt ținuți în saloane cu mobilier degradat, paturi ruginite, saltele vechi și murdare. Neregulile au fost semnalate de un ONG, iar Direcția de Sănătate Publică Mehedinți va declanșa o anchetă'”, se menționează în comunicat.
Potrivit acestuia, în publicația citată se mai afirmă că „saloanele unității medicale sunt pavate cu ciment sau cu ciment acoperit cu linoleum învechit, degradat, sunt dotate cu paturi metalice, dispun de ferestre degradate și prevăzute cu gratii metalice, unele saloane au noptiere metalice, degradate, insalubre, paturile ruginite au saltele vechi, degradate și murdare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS