21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Percheziţii la Primăria Eşelniţa într-un dosar cu un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei

Mehedinţi: Percheziţii la Primăria Eşelniţa într-un dosar cu un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei

În această dimineață, polițiștii din Mehedinți efectuează cinci percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune și falsuri, comise în dauna unei instituții. Vor fi puse în aplicare patru mandate de aducere. În dosar sunt vizaţi primarul din Eşelniţa, dar şi alţi funcţionari din cadrul primăriei.
Din cercetări a reieșit că în perioada 2012-2015, reprezentanții unei instituții ar fi efectuat decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ. Prejudiciul estimat cauzat instituţiei este în cuantum de peste 1.500.000 lei. De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituției publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora și fără să se opereze tranzacția în documentele de evidență ale instituției. Patru persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri. Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea unităților de parchet de pe lângă Judecătoria Orșova și de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS