21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiZiua Protecţiei Civile, sărbătorită în Mehedinţi

Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită în Mehedinţi

În fiecare an, la 28 februarie se sărbătoreşte Ziua Protecţiei Civile în România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca “Regulamentul Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”.
Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi va organiza următoarele activităţi:
– Sâmbătă şi duminică, 25-26 februarie., între orele 10.00-16.00, în centrele comerciale din municipiul Dr. Tr. Severin, vor fi amplasate puncte mobile de informare preventivă şi expoziţii cu tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului. De asemenea, vor fi organizate ateliere interactive de acordare a primului ajutor de bază cu participarea unor echipe mixte formate din paramedici S.M.U.R.D., voluntari I.S.U. şi cei ai Crucii Roşii;
-Luni, 27 februarie, între orele 10.00-16.00, atât pe esplanada Crişan, cât şi pe cea a Fântânii Cinetice, de pe strada Theodor Costescu, vor fi amenajate standuri de prezentare a materialelor de informare preventivă, autospecialelor, accesoriilor, utilajelor, aparaturii şi altor mijloace de intervenţie pentru protecţia populaţiei;
– Marţi, 28 februarie, începând cu ora 11.00, la Palatul Culturii „Theodor Costescu”, va avea loc un simpozion, la care vor participa oficialităţile judeţului, şefii de instituţii şi structuri M.A.I., dar şi cadre ale inspectoratului. De asemenea, toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” vor desfăşura activităţi specifice, în cadrul programului Ziua Porţilor Deschise, dând posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile structurilor profesioniste şi tehnica de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni.
La activităţile desfăşurate, cetăţenii vor fi informaţi despre riscurile prezente în comunitate, măsurile de prevenire şi regulile de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS