17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Președintele Asociației Fermierilor din satul Negrușa, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Mehedinţi: Președintele Asociației Fermierilor din satul Negrușa, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Stelian Bordea, la data faptelor președinte al Asociației Fermierilor din satul Negrușa, comuna Cireșu, județul Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2012, inculpatul Bordea Stelian a depus, în nume propriu, cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 45 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în totalitate.
Printre documentele respective, inculpatul a trimis și un contract de arendare, întocmit în fals, din care rezulta că Asociația Fermierilor din satul Negrușa, județul Mehedinți, a arendat de la primăria comunei Cireșu, suprafața de 40 ha.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Bordea Stelian a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 77.676,25 de lei. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauza penală cu suma de 77.665,84 de lei.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS