12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiChinezii de la Huawei, în vizită la Prefectura Mehedinţi

Chinezii de la Huawei, în vizită la Prefectura Mehedinţi

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, s-a întâlnit marți, la sediul Instituției Prefectului județului Mehedinți, cu reprezentanți din conducerea companiei chineze Huawei, una dintre cele mai mari companii producătoare de telefoane la nivel global, dar și un important furnizor de soluții IT.

„Am primit astăzi vizita unei delegații a companiei chineze Huawei, dumnealor prospectează piața și au ținut să aibă o întâlnire cu mine. Le-am spus că în Drobeta Turnu Severin sunt posibilităţi formidabile pentru investiţii datorită poziției geografice ca județ de graniță cu Serbia și Bulgaria, dar mai ales ca oraș-port la Dunăre. De asemenea, le-am explicat că în momentul de față există forță de muncă disponibilă suficientă și bine pregătită, pe fondul închiderii Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, dar și a altor unități economice de stat”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

“Unul din subiectele abordate a fost conceptul de comunități inteligente, care are loc atât la nivel de oraș sau la nivel de județ și pot fi dezvoltate multe soluții în această zonă. Luăm în considerare și oportunitățile care ne-au fost prezentate de a investi în județ”, a declarat, la rândul său, Vlad Doicaru de la Huawei Technologies.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS