16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Peste 7.000 de persoane au beneficiat de ajutor social anul trecut. Numărul acestora este în creştere

Mehedinţi: Peste 7.000 de persoane au beneficiat de ajutor social anul trecut. Numărul acestora este în creştere

La sediul Instituției Prefectului județului Mehedinți a avut loc ședința de lucru a Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mehedinți, Elena Mocofan, a prezentat un material cu tema: „Analiza acordării ajutorului social în anul 2016 comparativ cu anul 2015”.
S-a precizat că la nivelul județului Mehedinți, în anul 2015, au fost în plată un număr de 7170 de beneficiari de ajutor social, iar costul aferent plății ajutorului social la nivelul județului a fost de 196.537.135 lei. Numărul acestor beneficiari este însă în creștere în anul 2016, după cum arată datele statistice ale Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Mehedinți

„În luna februarie 2016 au fost plătite drepturile lunii ianuarie 2016 la ajutor social și se constată faptul că a crescut numărul de beneficiari de la 7047 în ianuarie 2016 la 7205 în februarie 2016, totodată crescând și sumele plătite de la 1.766.110 lei la 1.981.774 lei”, a declarat directorul executiv Elena Mocofan.

Din acest motiv, directorul Cancelariei Prefectului județului Mehedinți, Constantin Sârbulescu, consideră că activitatea AJPIS Mehedinți nu se corelează cu programele de guvernare fiindcă scopul statului român nu este de a crește numărul beneficiarilor de ajutor social, ci dimpotrivă de a-l diminua, prin oportunitățile oferite de mai multe instituții. Mai ales că în urma unei analize în teren se constată faptul că în multe cazuri primăriile din județul Mehedinți raportează situații nereale privind activitățile realizate cu acești beneficiari de ajutor social, obligați să presteze un număr de ore de muncă în folosul comunității.
Pe fondul acestor observații, conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Mehedinți a subliniat în cadrul ședinței de lucru a Comisiei de Dialog Social că în perioada următoarea va intensifica activitatea de control în județ, pentru o verificare atentă a modului cum se aplică prevederile legii privind acordarea ajutorului social la unitățile administrativ-teritorale din Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS