Acasă Local Mehedinţi Mehedinţi: Acţiuni de prevenire a furturilor din locuinţe

Mehedinţi: Acţiuni de prevenire a furturilor din locuinţe

În cadrul Campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuințe –  “Neglijența, invitație deschisă la furt ” , lansată de Poliţia Română în parteneriat cu societatea  GROUPAMA Asigurări, cadrele  Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Serviciul Investigații Criminale și Poliţia municipiului Dr.Tr.Severin – Compartimentul Proximitate, au desfăşurat astăzi o amplă campanie  de prevenire a acestui gen de fapte  în municipiul Drobeta Turnu Severin. Acţiunea are ca scop informarea cât mai multor cetăţeni cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor de furt din locuinţe. Marea majoritate a infracţiunilor contra patrimoniului sunt facilitate de neatenţia şi neglijenţă proprietarilor. Principalele activităţi au constat în distribuirea de pliante cu recomandări antivictimale, discuții cu cetățenii, etc., în parcarea unui complex comercial din municipiu.

Principalele obiective au constat în responsabilizarea persoanelor, potenţiale victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, prin adresarea de sfaturi utile, asigurarea locuinţelor şi adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie.
Acţiunea a fost sprijinită de un numar de 15 elevi voluntari ai Școlii Gimnaziale „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin”, care au purtat discuții cu cetățenii și au distribuit cca. 430 pliante cu recomandări preventive .
Activitatile campaniei  ne-au dat posibilitatea de a informa un numar mare de cetățeni,  iar dialogul și atenția acestora ne-au convins de amploarea și  reușita acțiunilor noastre.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version