11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiSiguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii din Mehedinţi

Siguranţa traficului rutier, prioritate pentru poliţiştii din Mehedinţi

În vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică şi a prevenirii faptelor de natură penală sau contravenţională, poliţiştii rutieri, au acţionat pe raza judeţului Mehedinţi pentru fluidizarea traficului rutier şi asigurarea unui climat adecvat de ordine şi linişte publică.
În vacanţa de Crăciun echipajele de poliţie rutieră au desfăşurat activităţi specifice pe principalele artere intens circulate, în zonele urbane cât și rurale, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor de de circulație, în special la orele de vârf când se înregistrează o creştere semnificativă a valorilor traficului.
Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi s-au materializat în controlarea a 269 de autovehicule şi legitimarea unui număr de 305 persoane, fiind constatate 8 infracțiuni și aplicate 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.269 de lei.
Desfăşurătorul abaterilor constate pe drumurile publice din judeţ, este următorul: viteză excesivă – 71 sancţiuni contravenţionale, neportul centurii de siguranţă în timpul deplasării – 29 sancţiuni contravenţionale, iar restul pentru alte abateri. În cadrul activităților, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, 13 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
Astăzi poliţiştii rutieri vor continua acţiunile tematice organizate pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei, în special pentru combaterea consumului de alcool la volan și a vitezei excesive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS