24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 4.800 de petarde şi artificii confiscate în urma unor percheziţii la Strehaia

Mehedinţi: 4.800 de petarde şi artificii confiscate în urma unor percheziţii la Strehaia

Poliţiştii mehedinţeni au confiscat 4.800 de articole pirotehnice, în urma a două percheziţii la două imobile din oraşul Strehaia.

Marţi, 15 decembrie, poliţiştii orașului Strehaia au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la două imobile ce aparţin unui bărbat de 39 ani, din localitate.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate 4.800 articole pirotehnice, categoria a doua, care urmau să fie comercializate fără respectarea normelor privind deţinerea şi comercializarea acestor obiecte.Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept”.

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din toată ţara desfăşoară acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Până în prezent, la nivel naţional, au fost constatate 158 de infracţiuni şi au fost confiscate peste 10.200 kilograme de articole pirotehnice din categoriile 1,2 şi 3, în valoare de peste 100.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară în baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS