Cu aplauze şi lacrimi de emoţie. Aşa a fost primită de elevii săi profesoara de matematică de la Colegiul Traian, din Drobeta Turnu Severin. La patru luni după ce a aplicat online pentru concursul „Global Teacher Prize”, supranumit şi „Premiul Nobel pentru Educaţie”, profesoara a primit vestea cea mare.

Am depus aplicația, o aplicație prin care trebuia să îmi demonstrez activitatea didactică, excelenţa de-a lungul timpului”, spune profesoara de matematică, Manuela Prajea. Aceasta lucrează în învăţământ de 25 de ani şi în tot acest timp a obţinut zeci de premii atât în ţară cât şi în străinătate. În 2013 a primit titlul de „Profesorul anului” din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru „Contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice”.

Vestea că s-a înscris la concursul mondial pentru profesorul anului a fost primită cu surprindere şi bucurie de colegii profesoarei. Dacă va câştiga premiul de 1 milion de dolari, profesoara spune că îl va dona liceului pe care îl conduce. Concursul este organizat de o fundaţie din Emiratele Arabe. Câştigătorul, care va fi anunţat în martie, va primi premiul de la fostul preşedinte american Bill Clinton.