14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiDolj: Prinşi cu peste 3.000 de euro falşi

Dolj: Prinşi cu peste 3.000 de euro falşi

Polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Dobreşti i-au depistat luni, 19 octombrie, în jurul orei 11.00, pe un teren agricol de la marginea comunei Dobrești, pe R. Ion, de59 de ani şi R. Franţ, de 61 de ani, ambii din oraşul Strehaia, județul Mehedinţi, care intenţionau să cumpere legume de la producătorii agricoli din localitate cu bani falşi.

În urma controlului efectuat în autoturismul celor doi bărbați, oamenii legii au descoperit în torpedou 25 bancnote ce păreau false (3 bancnote, în cupiură de 50 lei, 7 bancnote, în cupiură de 100 lei şi 15 bancnote, în cupiură de 200 EURO).
Bacnotele au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar în urma examinării s-a stabilit că erau false, fiind foarte bine realizate, acestea având într-un colț mențiunea „pentru uz cinematografic”. Polțiștii au întocmit un dosar de cercetare penală în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de valori falsificate, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt.
Poliţia atrage atenția cetățenilor să manifeste mai multă atenție la bacnotele primite în momentul în care efectuează operațiuni comerciale, mai ales în zonele rurale.
În situația în care ați fost victima unei astfel de înșelăciuni sau aveți cunoștință de săvârșirea unei astfel de fapte trebuie să informați imediat cea mai apropiată unitate de poliție sau să apelați numărul de urgență 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS